Zoeken

Zoeken in nieuwsberichten

Nieuws

Even voorstellen: Irene Deijkers

Even voorstellen: Dave Rotgans

Als geboren en getogen Meerpeen kende Irene Deijkers CAV Agrotheek als ‘de coöperatie’ met de Groene Vakwinkel vooral van het langs rijden. Nu werkt ze sinds 1 mei drie dagen per week op het kantoor in Wieringerwerf als managementassistent. Zij ondersteunt de directie, en daarin zijn de werkzaamheden heel divers.

 

Gevarieerd werk

Irene pakt alle werkzaamheden op die op haar pad komen. “Mijn werk varieert van het bijhouden van de urenadministratie voor een project, het behandelen van mailverkeer tot het bijhouden van de ledenadministratie van de coöperatie. Verder notuleer ik bij de vergaderingen van het bestuur en van de Raad van Commissarissen.” Naast deze werkzaamheden houdt Irene zich ook tijdelijk bezig met een gedeelte van de debiteuren- en crediteurenadministratie, omdat er een collega met zwangerschapsverlof is.

 

Het is voor mij een nieuwe wereld. CAV Agrotheek groeit snel.

 

Reaal regelde het allemaal

Voordat Irene bij CAV Agrotheek in dienst kwam, heeft zij 22 jaar in Alkmaar bij verzekeringsmaatschappij Reaal in de schade- en levensverzekeringen gewerkt. Gestart op de marketingafdeling, heeft zij later een overstap gemaakt naar de ontvangstverwerking van de betalingen bij de debiteurenadministratie. Irene: “Ik vond het uitzoekwerk van de betalingen die niet automatisch verwerkt konden worden erg interessant, maar daarnaast had ik ook andere werkzaamheden. Het werk was heel divers. Jammer genoeg kwam daar door een reorganisatie een einde aan. Reaal werd overgenomen en het kantoor verhuisde naar Rotterdam.”

 

Bollennet en gbm

Op zoek naar een nieuwe baan wilde zij niet verder in de verzekeringen, maar juist in een voor haar onbekende sector werken: “Van de verzekeringswereld naar de agrarische sector is voor mij een enorme omschakeling. Ik ben niet van boerenkomaf en had nog nooit van een bollennet of van gbm gehoord. Bij het verzekeringsbedrijf had de organisatie een aantal managementlagen. De organisatie van CAV Agrotheek is juist heel plat, iedereen is goed benaderbaar en mensen reageren veel persoonlijker. Doordat er hier minder is vastgelegd heb je al snel een breder takenpakket. Bij CAV Agrotheek weet ik niet wat de dag gaat brengen. Dat is leuk: het geeft variatie maar ook ruimte voor een eigen invulling van het werk. Bij onverwachte zaken moet je kunnen improviseren. Het werk is hier minder planmatig, maar voor mijzelf heb ik natuurlijk wel een planning van de werkzaamheden die gedaan moeten worden.“

 

Suf

“Het is voor mij een nieuwe wereld. CAV Agrotheek groeit snel. Ik hoop dat ik met mijn werk kan bijdragen aan de professionalisering. Als scholier heb ik een opleiding tot secretaresse gevolgd. Tijdens mijn stage vond ik het werk van een secretaresse maar suf en wilde ik daar echt niet in verder. Ik heb later dan ook bewust gekozen voor zo breed mogelijk administratieve functies. Maar naast het administratieve werk hier, ben ik dan uiteindelijk toch nog secretaresse geworden!”

Agenda